Prvo fruštuk, ondak na put…

Nula-nula-noć. Ovu frazu sigurno neće shvatiti oni koji nisu dugo dugo čekali jedan jedini dan. Sada, dok još ovu noć uživam u blagodetima civilizacije, uzbuđen sam isto kao one noći 15. septembra 1994, kad sam kao klinac od nepunih 19 godina čekao da istekne posledna noć vojnog roka. Nisam pojma imao šta ću i kako ću dalje u Život, ali sam jedva čekao da u njega zakoračim. Taj neobičan osećaj imam i sada. Nemam pojma šta me na ovom Putu čeka ali znam da svim ga srcem želim i jedva čekam da zakoračim niz njega. Nisam spavao te noći pored Dunava kao što ni ove pored Pacifika ne mogu oka da sklopim.

Ovih desetak dana od kada sam stigao u Ameriku je proteklo kao na ubrzanom filmu. Sleteo preko ledenog bespuća Grenlanda i Kanade u hladni Čikago, gde su me moji Jelena i Miro brzo zagrejali telećom čorbicom u klasičnoj srpskoj kafani. Narednih par dana sam proveo po Saint Louisu cimajući ih od radnje do radnje u finalnim nabavkama i pripremi paketa koje će mi slati na trejl narednih meseci. Nismo se čestito ni ispričali i već sam bio u avionu za San Diego. Još kojih par hiljada milja bliže početku Puta. Mikša me poslala kod svojih zrenjaninaca Maje i Saleta koji su me primili kao svog najrođenijeg. Ako sam kod Jelene u Saint Louisu nabacio kilu dve ovde sam još duplo sigurno. Pored predivnog grada na okeanu, upoznao sam i desetak naših predivnih ljudi. Hvala vam Jelena, Majo, Miro, Sale. Hvala što je uz vas ovih poslednjih desetak dana prošlo bez uvek prisutne nervoze pred veliko putovanje i što ste mi skrenuli misli na moje kod kuće koji mi već mnogo nedostaju. I hvala Bogu što ću se od sutra u šatoru malo odmoriti od vas, vaših provala i zajebancija, rakija, kolača i mezetluka. Ne mogu više brate mili.

Samo još sutra jedan Majin zrenjaninski fruštuk, umesto rezanaca s makom – kiflice za poneti, i ondak na Put.

Uvek je jedan korak na početku. Taj moj korak je sutra. Idemo.

Korak po korak.


21 thoughts on “Prvo fruštuk, ondak na put…

  1. Srećno!!! A kad završiš mi ćemo komentarisati: Kako je brzo prošlo, kad si se pre vratio?

    Like

  2. Поздрави ми браћу мрке медведе. 😉
    Гризлије кулирај јер су снобови…

    Like

  3. Kad porastem biću Aca! Srećno i drži čarape suve, hranu zatvorenu i ruger redhawk u kal 44. pored sebe.

    Like

  4. Dragi Aco, pre svega hvala na javljanju. Sa radoscu i nestrpljenjem cu cekati svaku tvoju rec. Zelim ti srecan put, dobro zdravlje i uzivaj sto vise.
    Nedostajes im ali to sad nije vazno…
    Srecno!!!

    Like

Leave a comment